Exotisch vlees

Gegrild Vlees Op Houtskoolgrill

overblijvende kruideniersketens die verse en/of kant-en-klaar bereide gevogelteproducten verkopen. De meeste grootschalige operaties hebben de taak op zich genomen hun produkten van meerdere leveranciers te betrekken bij één gecentraliseerd centrum. Dit heeft vele voordelen. Zo kan het bedrijf zich bijvoorbeeld concentreren op de snelheid en de kwaliteit van het product in plaats van het product in meerdere partijen te produceren/aan te kopen. Tegelijkertijd kan het bedrijf de kwaliteit en de prijs van het product controleren. Het hebben van één enkele locatie maakt ook een veel betere controle over sanitaire en hygiënische omstandigheden mogelijk.

Maar net als elke andere bedrijfstak groeit en verandert ook de vleesindustrie voortdurend. Wat vroeger als exotisch en uniek werd beschouwd, ligt nu binnen ieders bereik. Traditioneel was exotisch vlees ofwel afkomstig van dieren uit het buitenland, ofwel van dieren die op volstrekt unieke wijze waren grootgebracht. Vandaag de dag heeft de behoefte aan steeds geavanceerdere technologie de prijs van exotisch vlees op een punt gebracht dat zelfs gewone mensen het zich niet meer kunnen veroorloven als een gewone luxe.

Heeft u wel eens gehoord van het rasamoke? Misschien heeft u er nog nooit van gehoord, maar nu kunt u het overal vinden: van de kruidenier tot het eethuis, van de handelaar tot de milieubewonderaar. De naam is nu zelfsMealsAid, een programma dat financiële bijstand en opleiding verleent aan overzeese hulporganisaties. Ze hebben een Aziatische versie van de gewone hamburger ontwikkeld. Hij wordt “heilige drie-eenheid” genoemd – een mengsel van kip, kalkoen en varkensvlees – en wordt niet alleen in restaurants gebruikt, maar ook in ramen, desserts en soepen.

De recente nadruk op kant-en-klaarmaaltijden heeft geleid tot een interessanter aanbod van exotisch vlees in de detailhandel. Vandaag vinden we een verscheidenheid aan detailhandelszaken die een breed assortiment exotisch vlees aanbieden. Het gaat onder meer om kruideniers, supermarkten, natuurvoedingswinkels en delicatessenzaken voor fijnproevers. Zelfs Indiase restaurants beginnen zich in de exotische vleessector te begeven. Zij bieden een aparte smaak voor hun niet-vegetarische gerechten. Rajasthan is de thuisbasis van de beroemde Rajasthani biryani.

Maar dit zijn slechts enkele van de vele namen die besloten hebben om in de exotische vleesbusiness te stappen. Bent u klaar om meer te ontdekken over de innerlijke geneugten van exotisch vlees? Als u eenmaal weet waar al die ophef over gaat, zult u nooit meer terugkijken. Poelier Den Haag

overblijvende kruideniersketens die verse en/of kant-en-klaar bereide gevogelteproducten verkopen. De meeste grootschalige operaties hebben de taak op zich genomen hun produkten van meerdere leveranciers te betrekken bij één gecentraliseerd centrum. Dit heeft vele voordelen. Zo kan het bedrijf zich bijvoorbeeld concentreren op de snelheid en de kwaliteit van het product in plaats van het product…

Leave a Reply

Your email address will not be published.